Historisk arkiv

Naoroz hjemme igjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den afghanske brannskadde jenta Naoroz Gulandeer er hjemme igjen i landsbyen i Afghanistan etter nesten fire uker med behandling på Haukeland Universitetssykehus i Bergen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er glad for at behandlingen i Norge har vært vellykket. – Da jeg traff Naoroz for første gang i Afghanistan i januar var legene usikre på om hun i det hele tatt ville overleve. Å se en smilende og glad Naoroz i Foto: Lars Magne Hovtundag er helt fantastisk,  jeg er imponert over den jobben Haukeland sykehus har gjort, sier utenriksministeren, som retter en varm takk til personalet på brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus.

Støre sender også en takk til alle som har bidratt til med å hjelpe Naoroz og hennes familie; Forsvaret, Norges Røde Kors og Hordaland Røde Kors, samt de mange frivillige - mange med afghansk bakgrunn - som har stilt opp for å hjelpe Naoroz.  Det store antallet mennesker som har ønsket å hjelpe Naoroz viser at det er et sterkt engasjement for å hjelpe de som har det vanskelig i Afghanistan. 

Utenriksdepartementet har gitt støtte til Røde Kors for å gjennomføre en kartlegging av problemet med brannskader i Afghanistan. Denne studien vil følges opp med konkrete tiltak for å forebyggeskader samt bedre den lokale medisinsk kapasiteten på dette området.