Historisk arkiv

Utenriksråd Sven Svedmann delte ut Fulbright-stipender

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg misunner dere, sa Jan Egeland til de 32 stipendiatene under en seremoni i Nobel Instituttet onsdag 13. juni. Årets Fulbright-stipender ble delt ut av utenriksråd Sven Svedman sammen med nummer to på den amerikanske ambassaden, Kevin Johnson.

- Jeg misunner dere, sa Jan Egeland til de 32 stipendiatene under en seremoni i Nobel Instituttet onsdag 13. juni. Egeland som selv var stipendiat på begynnelsen av 80-tallet anbefalte studentene å også bruke tid på å bli kjent med campus og involvere seg i de ulike aktiviteter der.
 
Årets Fulbright-stipender ble delt ut av utenriksråd Sven Svedman sammen med nummer to på den amerikanske ambassaden, Kevin Johnson.

Mottakere av Fulbright-stipender 2007.  Foto: Kristin Melsom, UD


 
Hvert år mottar omtrent 35 norske studenter og forskere Fulbright-stipender til utdanning i USA. Stipendene varierer i størrelse fra 50.000 – 150.000 kroner. Rundt 25 amerikanere får det samme for å studere i Norge. Siden programmet startet i 1949 har 3341 nordmenn mottatt et Fulbright-stipend, og blant disse finnes kjente navn som Johan Jørgen Holst, Geir Lundestad, Arne Næss og Jan Egeland.
 
Mer informasjon finnes på: www.fulbright.no