Historisk arkiv

Verdenserklæringen for menneskerettigheter 60 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar 11. november på et Refleksmøte i Bergen: ”Verdenserklæringen for menneskerettigheter 60 år: Dilemmaer for utenrikspolitikken?”. Møtet er et samarbeid mellom Refleks og Seksjon for demokrati og menneskerettigheter i UD, og Studentersamfunnet i Bergen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar 11. november på et Refleksmøte i Bergen: ”Verdenserklæringen for menneskerettigheter 60 år: Dilemmaer for utenrikspolitikken?”. Møtet er et samarbeid mellom Refleks og Seksjon for demokrati og menneskerettigheter i Utenriksdepartementet, og Studentersamfunnet i Bergen.

Støre åpner møtet med en tale som vil bli etterfulgt av kommentarer fra Siri Gloppen, CMI (Chr. Michelsens Institutt), Arne Liljedahl Lyngård, Rafto og Bjarte Undertun, student fra Universitetet i Bergen. Deretter åpnes det for debatt om menneskerettigheter og norsk utenrikspolitikk.

Ny publikasjon i serien ”Globale Norge – hva nå?”

Det lanseres også i forbindelse med arrangementet en ny publikasjon i serien ”Globale Norge - hva nå?”: ”60th anniversary of the universal declaration: Reflections on human rights”. Denne inneholder uavhengige innspill fra eksperter og aktivister fra inn- og utland om temaet menneskerettigheter.

Denne publikasjonen og andre fra serien vil være tilgjengelig på en stand som Utenriksdepartementet, CMI, Rafto og andre setter studentsenteret i forbindelse med arrangementet. Serien er også tilgjengelig på Refleksprosjektets nettsider.

Tid og sted

Arrangementet finner sted på studentsenteret i Bergen auditorium Egget, tirsdag 11. november klokken 17.00-19.00, og møtet er åpent for alle.