Historisk arkiv

Nytt reiseråd for Thailand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass. Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass. Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger å reise til disse provinsene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Bangkok for oppdatert informasjon og registrering.

  • På grunn av den spente situasjonen i enkelte områder i Bangkok fraråder Utenriksdepartementet reiser til Bangkok som ikke er nødvendige. Det har den siste tiden vært flere voldelige sammenstøt i Bangkok og vi kan ikke utelukke at denne situasjonen eskalerer.
  • Nordmenn som allerede befinner seg i Bangkok oppfordres til å utvise stor grad av aktsomhet og å holde seg unna de områder hvor demonstrasjoner pågår, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter. Dersom voldelige sammenstøt igjen bryter ut oppfordres nordmenn til å holde seg mest mulig hjemme/på hotellet.
  • Reiserådet gjelder ikke Suwarnabhumi (Bangkok internasjonale) flyplass som pt fungerer som vanlig.
  • Det kan heller ikke utelukkes at demonstrasjoner vil kunne forekomme i andre byer i Thailand og nordmenn oppfordres til å utvise aktsomhet, holde seg unna demonstrasjoner og større folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter.
  • Ambassaden i Bangkok holder sin hjemmeside oppdatert. Her finnes også informasjon om hvilke områder i Bangkok som har vært berørt av sammenstøtene.

Les reiserådet på landsider.no

Les oppdatert informasjon på ambassaden i Bangkoks nettsider