Historisk arkiv

UD inngår treårig avtale med Senter for menneskerettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UD har inngått en treårig avtale med Senter for menneskerettigheter (SMR) på totalt 69 millioner kroner. Avtalen ble nylig signert av ekspedisjonssjef for FN-avdelingen, Geir O. Pedersen, og SMRs direktør, Nils Butenschøn.

Nils Butenschøn (tv) og ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementet, Geir O. Pedersen, har inngått en treårig avtale. (Foto: Marta B. Haga, UD)

 

Formålet med avtalen er å bidra til at SMR kan bygge opp og vedlikeholde kompetanse som er av særlig betydning for UDs arbeid med menneske¬rettigheter og demokratisering. Avtalen skal blant annet sikre videreføring av de tre landprogrammene knyttet til menneskerettighetsdialogene med hhv Kina, Indonesia og Vietnam.

I tillegg gir avtalen rom for blant annet kunnskapsformidling, utredning og undervisningstiltak på UDs prioriterte innsatsområder på menneskerettighetsfeltet. Utenriksdepartementet ser frem til et tett samarbeid med SMR om Norges bidrag til kompetansebygging og kunnskapsformidling i det internasjonale menneskerettighetsarbeidet.