Historisk arkiv

Oppdatert brosjyre om Norges forhold til EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Informasjonsbrosjyren ”Norway and the EU – partners for Europe” finnes nå i ny versjon med oppdaterte tall og fakta. Brosjyren, som ble utarbeidet første gang i 2009, retter seg mot et utenlandsk publikum og forklarer Norges tilknytning til EU gjennom vårt medlemskap i EØS- og Schengen-avtalene samt annet politisk og faglig samarbeid.

Oppdatering av brosjyren inngår som element i et informasjonsløft om EØS-avtalen og Norges forhold til Europa som UD gjennomfører i 2010-2011. Informasjonsløftet har blant annet som målsetning å øke kunnskapen om forholdet mellom Norge og EU i EUs institusjoner og medlemsland.

Flere norske utenriksstasjoner opplever interesse for Norges forhold til EU i sine vertsland. Selv om mange europeere vet at Norge ikke er medlem av EU, er kunnskapen om det brede samarbeidet mellom Norge og EU gjennom bl.a. EØS-avtalen, Schengen-avtalen og andre samarbeidsformer ukjent for mange.

Brosjyren er skrevet for en bred målgruppe og kan være nyttig for aktører innen f.eks. næringsliv, offentlige myndigheter og det sivile samfunn.