Historisk arkiv

Utenriksministeren vert for rundebordskonferanse i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Norsk energi til morgendagens Europa er tema for Nasjonalt Europaforum 2011 som går av stabelen onsdag 19. oktober i Stavanger.

Nasjonalt Europaforum er en rundebordskonferanse som møtes årlig for å diskutere europapolitiske utfordringer med relevans for Norge. Forumet ledes av utenriksminister Jonas Gahr Støre og samler inviterte representanter fra ulike miljøer, blant annet fra stortingspartier, interesseorganisasjoner, næringsliv og forskning. Antall deltakere er begrenset til 40. 

Tema for Nasjonalt Europaforum 2011 er ”Norsk energi til morgendagens Europa”. Norge er en av de største leverandørene av energi til det europeiske kontinentet. Samtidig er EUs energipolitikk i rask utvikling med mange initiativ som berører Norge. Hvilken plass vil Norge få i Europas energifremtid? Hvordan oppfattes norsk energi i et stadig mer klimabevisst Europa? Og hva blir norske bidrag innen fossil og fornybar energi?

Som innledere til debatten stiller Nina Jensen (fagsjef i WWF), Eimund Nygaard (konsernsjef i Lyse Energi), Jørgen Kildahl (styremedlem i tyske E.ON), Liv Monica Stubholt (CEO i Aker Clean Carbon) og Per Rune Henriksen (statssekretær i Olje- og energidepartementet). Årets forum arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Stavanger og Universitetet i Stavanger.

Media og et begrenset antall tilhørere vil ha anledning til å følge debatten.

Tid: Onsdag 19. oktober kl. 11.00-15.00

Sted: Galleri Sølvberget i Stavanger Kulturhus, Sølvberggata 2, Stavanger.

Påmelding: Tilhørere kan melde seg på til paamelding@stavanger-kulturhus.no innen mandag 17. oktober. Tilhørere bes møte opp i god tid før debatten begynner.

Refleksdebatt i Stavanger 19. oktober.

Utenriksministeren vil samme kveld også delta på et åpent debattmøte i Stavanger i regi av UDs Refleksprosjekt. Tema for debatten er ”Fremtidens energi- og utenrikspolitikk i Nord”. I tillegg til utenriksministeren, vil panelet bestå av Øystein Michelsen fra Statoil, Fredric Hauge fra Bellona og Aslak Sira Myhre fra Litteraturhuset i Oslo. Debatten inngår i Refleks’ serie av folkemøter rundt i Norge, og er et samarbeid mellom UD v/Refleks, Stavanger Aftenblad og Stavanger Kulturhus – Sølvberget.

Debatten finner sted onsdag 19. oktober, kl. 18.00 – 20.00 på Stavangeren, Vaisenhusgt. 37, Stavanger. Mer informasjon vil komme på www.regjeringen.no/ud.

Nasjonalt Europaforum 2011

(Utenriksdepartementet)