Historisk arkiv

Bekymret for dommer i Etiopia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

24 etiopiske journalister og aktivister er ilagt strenge dommer og lange fengselsstraffer etter å ha vært tiltalt for brudd på Etiopias antiterrorlovgivning. - Dette gir grunn til uro, sier statssekretær Gry Larsen.

24 etiopiske journalister og aktivister er ilagt strenge dommer og lange fengselsstraffer etter å ha vært tiltalt for brudd på Etiopias antiterrorlovgivning.

- Dette gir grunn til uro, sier statssekretær Gry Larsen.

Norge har fulgt saken mot de 24 etiopierne, deriblant journalisten Eskinder Nega og opposisjonspolitikeren Andualem Arage. Norge mener det er uklart hva som faktisk utgjør terrorisme og hva som er straffbart etter etiopisk lovgivning.

- Norge respekterer ethvert lands suverene rett til å beskytte seg mot terrorisme. Vi er likevel urolige for at uklarheten rundt den etiopiske lovgivningen kan føre til en innskrenking av ytrings- og forsamlingsfriheten, som er forankret i Etiopias grunnlov, sier statssekretær Larsen.

Arbeidet for å styrke menneskerettighetene står sentralt i Norges støtte til utviklingsarbeid i Etiopia og i den politiske dialogen med landets myndigheter.