Historisk arkiv

Tilskuddsmidler fra "Dialogprosjektet kapital og utvikling"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementets ”Dialogprosjektet kapital for utvikling”, iverksatt av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, utlyser tilskuddsmidler for perioden november 2010 til juni 2011 .

Målet med tilskuddsmidlene er å stimulere til aktiviteter som skal bidra til diskusjon, kunnskap og felles forståelse av kapitalstrømmer ut og inn av utviklingsland, og hvilken betydning det har for utvikling og fattigdomsbekjempelse. Tiltak bør inkludere ulike miljøer og beslutningstakere med dagsaktuelle problemstillinger som kan bidra til en helhetlig og samstemt politikk på området kapital og utvikling. Tiltaket kan gjøres i regi av enkeltaktører eller i samarbeid med flere. Utenriksdepartementet og andre myndigheter kan delta som samarbeidspartner. Søknader behandles fortløpende med endelig frist 1. juni 2011.

Tiltak:

Det kan søkes om midler inntil 100 000 kr. til Utenriksdepartementet for tiltak som:

  • Møter, seminar, konferanser, kampanjer etc.
  • Utredninger, rapporter og undersøkende journalistikk.
  • Andre aktiviteter, initiativ samt støtte til sekretariatsfunksjoner.

Målgruppe:

  • Norske og utenlandske frivillige organisasjoner, nettverk, bedrifter, forskningsinstitusjoner, nærings- og arbeidslivsorganisasjoner, media, politiske partier, departementer og andre myndigheter.

Tema:

  • I prioritert rekkefølge: 1) Bekjempe ulovlig kapitalflyt, 2) fremme innovativ finansiering, 3) øke skattegrunnlaget til fattige land, 4) Arbeide for et internasjonalt regelverk for ansvarlig långivning, definisjon og sletting av illegitim gjeld, 5) øke investeringer til fattige land og 6) øke utviklingsfremmede handel med fattige land.
  • Det er definert målsettinger under hvert tema, se disse. Søknader som retter seg særlig mot disse målsetningene vil bli prioritert.

Nærmere informasjon om tilskuddsmidler for ”Dialogprosjektet kapital for utvikling”:

Søknad sendes Utenriksdepartementet
v/ Seksjon for multilaterale bank- og finansspørsmål
Postboks 8114 Dep
0032 Oslo