Historisk arkiv

Omdømmeforum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre etablerer Nasjonalt omdømmeforum. Forumet er en konkret oppfølging av Omdømmeutvalgets forslag til strategier for fremme av Norges omdømme i utlandet. Forumet hadde sitt første møte 22. mai.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre etablerer Nasjonalt omdømmeforum. Forumet er en konkret oppfølging av Omdømmeutvalgets forslag til strategier for fremme av Norges omdømme i utlandet. Forumet vil ha sitt første møte i dag 22. mai.  

- Et godt nasjonalt omdømme har betydning for vår gjennomslagskraft i utlandet, både kulturelt, økonomisk og politisk. Forumet skal bidra til økt debatt og dialog mellom myndigheter, næringsliv, akademia og andre samfunnsaktører om hvordan og på hvilke områder vi kan samordne strategier for Norges omdømme, sier utenriksministeren. 

- Forumet skal være en arena der vi kan rapportere om utenrikstjenestens Fra det første møtet i Nasjonalt omdømmeforum. Utenriksminister Jonas Gahr Støre ledet møtet. Foto: Pierre de Brisis, UDomdømmeaktiviteter og få konkrete innspill og råd fra forumets medlemmer, som representerer et bredt spekter av norske aktiviteter i utlandet. Dette er viktig for meg som utenriksminister og for å forankre utenrikstjenestenes arbeid med omdømme i det norske samfunnet, sier utenriksministeren.  

Etablering av et nasjonalt omdømmeforum var én av hovedanbefalingene i Omdømmeutvalgets sluttrapport fra mars 2006.  Forumet blir ledet av utenriksministeren og skal i utgangspunktet møtes to ganger årlig. Medlemmene deltar i personlig kapasitet.  

Vedlagt følger forumets mandat og sammensetning.