Historisk arkiv

Utenriksministeren fordømmer terrorangrepet i Islamabad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Regjeringen fordømmer terrorangrepet utenfor Marriott hotell, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Regjeringen har gitt uttrykk for vår medfølelse overfor pakistanske myndigheter over tapene av så mange menneskeliv, og vi har bedt om at dette formidles til de pårørende.

- Regjeringen fordømmer terrorangrepet utenfor Marriott hotell i dag, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Regjeringen har gitt uttrykk for vår medfølelse overfor pakistanske myndigheter over tapene av så mange menneskeliv, og vi har bedt om at dette formidles til de pårørende.

- Det finnes ingen unnskyldning for drap på uskyldige sivile og jeg kan ikke annet enn å uttrykke avsky mot dem som står bak aksjonen, sier Støre.

- Dette er en vanskelig situasjon for Pakistan. Nå er det viktig å støtte opp under den siste tids demokratiske utvikling i landet, sier utenriksminister Støre.

Boligen til den norske ambassadøren ligger i det samme området av Islamabad som Marriott hotell. Eksplosjonen medførte materielle skader på ambassadørboligen, men ingen av ambassadens ansatte er rapport skadet.

Utenriksdepartementet har i kveld heller ikke opplysninger om at andre norske borgere skal være skadet som følge av dagens terrorangrep.

Den norske ambassaden i Islamabad har i kveld arbeidet med å kontakte norske borgere som er registrert ved ambassaden.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Pakistan oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Islamabad for oppdatert informasjon og registrering. For øvrig viser UD til reiseråd på UDs landsider.