Historisk arkiv

Statsminister Salam Fayyad til Oslo. Møte i giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Den palestinske statsministeren er søndag 7. juni og mandag 8. juni på bilateralt besøk i Oslo for politiske samtaler. Søndag møter han utenriksminister Jonas Gahr Støre for å diskutere situasjonen i Det palestinske området.

Den palestinske statsministeren er søndag 7. juni og mandag 8. juni på bilateralt besøk i Oslo for politiske samtaler.

Søndag møter han utenriksminister Jonas Gahr Støre for å diskutere situasjonen i Det palestinske området. Dagen etter vil han delta på giverlandsgruppemøtet ledet av utenriksminister Støre, sammen med blant andre USAs fredsutsending George Mitchell og Midtøsten-kvartettens representant Tony Blair.

Under besøket vil statsminister Fayyad også møte statsminister Jens Stoltenberg, stortingspresident Torbjørn Jagland og Stortingets utenrikskomité.

Fayyad og Støre vil være tilgjengelige for pressen søndag 7. juni kl. 18.45 på Grand Hotel.

Det legges også opp til et pressetreff om AHLC-møtet mandag morgen. Vi kommer tilbake med informasjon om tid, sted og deltagere.

Mandagens møte i giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC) vil diskutere tiltak for å motvirke budsjettkrisen for palestinske myndigheter og hindringer for utvikling og gjenreisning i hele Det palestinske området, inkludert Gaza. Utenriksminister Støre vil i kraft av sitt formannskap i AHLC lede møtet. Det forrige møtet i giverlandsgruppen fant sted i september 2008.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen, mobil 480 45 122