Historisk arkiv

Norge reagerer meget sterkt på dødsdom mot norsk borger i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg reagerer meget sterkt på at en norsk statsborger i dag ble dømt til døden i Pakistan. Norge er prinsipiell motstander av dødsstraff. Jeg vil nå ta kontakt med den pakistanske utenriksministeren for å uttrykke Norges syn og be om at dommen ikke iverksettes, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksdepartementet tok opp denne saken i et møte med Pakistans ambassadør til Norge torsdag denne uken, hvor det ble understreket at Norge ville reagere sterkt på en eventuell dødsdom i saken mot den norske statsborgeren. Utenriksdepartementet tok også opp behovet for at ambassaden i Islamabad får de nødvendige tillatelser til å besøke norske borgere som er fengslet i Pakistan, noe som hittil har vært vanskelig å få tross gjentatte krav fra norsk tide.

Representanter fra utenrikstjenesten har ikke vært tilstede under rettsaken etter klart råd fra tiltaltes advokat om at dette ikke ville være formålstjenelig.

I tillegg til utenriksministerens samtale, vil det bli overlevert en protestnote til pakistanske myndigheter både i Islamabad og i Oslo.