Historisk arkiv

Utenriksminister Støre i Irak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge oppretter ambassadekontor i Bagdad

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøkte Bagdad mandag 29. juni. Under besøket hadde han bl.a. ha møter med Iraks utenriksminister Hosiyar Zebari, ministeren for menneskerettigheter Wijdan Michel Salim, frivillige organisasjoner og FN.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Bagdad mandag 29. juni. Under besøket skal han bl.a. ha møter med Iraks utenriksminister Hosiyar Zebari, ministeren for menneskerettigheter Wijdan Michel Salim, frivillige organisasjoner og FN.

- Jeg har i lengre tid ønsket å få til et besøk til Irak, og er glad for at det nå har latt seg gjennomføre, sier utenriksminister Støre.

- Norge og Irak har den siste tiden utviklet tettere kontakt, og jeg vil derfor informere Iraks utenriksminister i dag om at Norge kommer til å opprette et diplomatisk nærvær i Bagdad, sier Støre.

Norge kommer til å opprette et ambassadekontor i Bagdad, underlagt den norske ambassaden i Amman.

- Jeg ønsker også å bli orientert om den demokratiske, sosiale og økonomiske utviklingen i Irak, hvor mye gjenstår, men hvor det også er gjort framskritt. For å få hele bredden i bildet møter jeg derfor også både representanter fra det sivile samfunn og Den internasjonale Røde Kors-komiteen, i tillegg til irakske myndigheter, sier utenriksministeren.

Norske og irakiske myndigheter undertegnet en avtale om retur av irakere 15. mai, og implementering av avtalen vil også stå på dagsorden i møter med irakerne. Norsk næringsliv kan trappe opp sin interesse for Iraks energisektor, noe som også vil være tema i samtalene.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen, mobil: 971 64 843