Historisk arkiv

Barth Eide til åpning av ny skole i Beslan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Etter den tragiske gisselaksjonen i Beslan første skoledag i 2004 hvor over 350 mennesker ble drept, er nå et nytt skolekompleks bygget. Statssekretær Espen Barth Eide vil være til stede på åpningen 6. september.

Etter den tragiske gisselaksjonen i Beslan første skoledag i 2004 hvor over 350 mennesker ble drept, er nå et nytt skolekompleks bygget. Statssekretær Espen Barth Eide vil være til stede på åpningen 6. september, som er første skoledag for barna i Beslan.

Norge har bidratt med nær 10 millioner kroner til å bygge en internatskole som et ledd i gjenoppbyggingen av skolekomplekset.

Barth Eide vil ankomme Beslan søndag 5. september kl 14.00 lokal tid. Han vil besøke minnekirkegården for ofrene for terroraksjonen og legge ned blomster. Han vil også besøke Beslan skole no. 1 hvor terroraksjonen fant sted. Denne er i dag gjort om til et minnested.

Mandag 6. september vil Barth Eide være til stede på åpningen av skolen fra kl 10.00 lokal tid. Til stede er også visestatsministeren i Nord-Ossetia-Alanya og andre representanter fra greske og russiske myndigheter.

Statssekretæren er tilgjengelig for telefonintervjuer. Dette avtales gjerne på forhånd eller direkte underveis.

UD vil legge ut bilder og film på Flickr.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, mobil 995 22 026