Historisk arkiv

Pressemøte med Støre og Solheim om FN-toppmøtet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Jonas Gahr Støre og Erik Solheim inviterer journalister til pressemøte om FNs tusenårsmål. Er de en flopp eller en suksess?

Jonas Gahr Støre og Erik Solheim inviterer journalister til pressemøte om FNs tusenårsmål. Er de en flopp eller en suksess?

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil delta på pressemøtet om FNs tusenårsmål.

Det er bare fem år igjen til fristen for å nå tusenårsmålene går ut. FN-sjef Ban Ki-moon har kalt inn til et internasjonalt toppmøte i New York 20. – 22. september. Fra starten i 2000 har Norge tatt et særskilt ansvar for å følge opp tusenårsmålene om helse for barn og mødre. Les mer om tusenårsmålene her.  

Møtet er en kjapp innføring om Norges rolle for journalister som skal dekke eller er interessert i FNs generalforsamling, toppmøtet og tusenårsmålene. 

Støre og Solheim vil presentere sine syn på hvordan det går med tusenårsmålene og veien videre. I tillegg vil flere av UDs egne FN-eksperter bidra.  

Når: Fredag 10. september 2010, kl. 10 – 12.
Hvor: Utenriksdepartementet, møterom NK 319.

Påmelding: Innen onsdag 8. september til kari.gasser@mfa.no

Det blir servert en enkel lunsj til alle som melder seg på.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad, mobil: 917 17 459.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 32. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.