Historisk arkiv

Støre protesterer på behandling av utenlandske journalister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre snakket torsdag ettermiddag med sin egyptiske kollega Ahmed Aboul Gheit og oppfordret egyptiske myndigheter til å sette inn effektive tiltak mot volden og angrepene som har vært rettet mot utenlandske journalister siste døgnet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre snakket i ettermiddag med sin egyptiske kollega Ahmed Aboul Gheit på telefon og oppfordret egyptiske myndigheter til å sette inn effektive tiltak mot volden og angrepene som har vært rettet mot utenlandske journalister siste døgnet.
 
- Vi reagerer sterkt på det som fremstår som systematiske angrep på utenlandske journalister. Mediene må få utføre sitt viktige arbeid uhindret, sa utenriksminister Støre som også informerte Gheit om at norske journalister i dag har vært oppe i svært truende situasjoner. Utenriksministeren la vekt på  at de som har ansvaret for sikkerheten snarest må gjenopprette sikkerhet og forhindre angrep på fredelige demokratiforkjempere.
 
I samtalen med Gheit understreket utenriksminister Jonas Gahr Støre behovet for en snarlig ordnet politisk overgang med demokratiske reformer i Egypt .
 
- Det internasjonale samfunn forventer at egyptiske myndigheter starter en inkluderende dialog med opposisjonen i Egypt som også er synlig for utenomverden, sier utenriksministeren.