Historisk arkiv

Norge øker støtten til Elfenbenkysten med 10 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Situasjonen for internt fordrevne og flyktninger i Elfenbenskysten og Liberia er svært alvorlig, og Norge øker derfor bidraget til det humanitære arbeidet i landet med 10 millioner kroner, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Situasjonen for internt fordrevne og flyktninger i Elfenbenskysten og Liberia er svært alvorlig, og Norge øker derfor bidraget  til det humanitære arbeidet i landet med 10 millioner kroner, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Vold mellom tilhengere av partene i konflikt har eskalert siden slutten av februar. I følge FNs siste oppdatering er rundt 500.000 mennesker internt fordrevet mens antallet flyktninger i Liberia har økt til 94.000.

- Norge støtter Den afrikanske unions arbeid for å finne en politisk løsning på konflikten basert på valgresultatet. Det sentrale er at valgvinneren, Alassane Dramane Ouattara, får danne en regjering for nasjonal enhet og forsoning slik at en ytterligere forverring av den humanitære situasjonen kan unngås, understreker Støre.

Norge har allerede bidratt med 20 millioner kroner i nødhjelp til krisen i områder gjennom Flyktninghjelpen, ICRC og Unicef. De nye midlene kanaliseres gjennom UNHCR og Verdens matvareprogram. Med dette øker Norges bidrag til Elfenbenkysten og Liberia til totalt 30 millioner kroner. Støtten går direkte til beskyttelse, matvarehjelp og ernæringstiltak rettet mot barn, gravide og andre sårbare grupper.

Norge bidrar også med midler til FNs humanitære aktiviteter i Elfenbenskysten og Liberia gjennom FNs humanitære fond CERF.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Mariam Naqvi, mobil 980 08 233