Historisk arkiv

Er regjeringen samstemt om utvikling?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Regjeringen inviterer til folkemøte og debatt om hvordan norsk politikk påvirker utviklingen i fattige land.

Regjeringen inviterer til folkemøte og debatt om hvordan norsk politikk påvirker utviklingen i fattige land.

Utvikling handler om mye mer enn bistand. Mange sider ved norsk politikk påvirker fattige land. Dette dreier seg om dilemmaer rundt for eksempel handel og jordbruk, investeringer og fredsarbeid. Men også salg av våpen og ammunisjon, oljepolitikk og klima. Politiske valg vi gjør i Norge påvirker utviklingen i fattige land. Hvordan skal politikken skape positive ringvirkninger? Hvordan håndterer vi uenigheter?

Dette vil regjeringen diskutere mer. Statssekretær Ingrid Fiskaa (SV) lover heftig debatt. Hun møter Morten Høglund (Frp), Atle Sommerfeldt (Kirkens Nødhjelp), Hildegunn Gjengedal (Bondelaget) og Andrew Preston (Forum for utvikling og miljø).

Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo.
Tid: Tirsdag 6. desember klokka 13:00-15:00.

Utviklingsutvalget kom med utredningen Samstemt for utvikling i 2008. Regjeringen la i høst fram en rapport. Den gir flere eksempler på at norsk politikk er samstemt med internasjonale mål for utvikling. Den viser at vi i Norge er bevisste hvordan politikken påvirker fattige land. Samtidig slår den fast at Norge kan bli bedre.

- Politiske valg vi tar her i Norge merkes i fattige land. Vi har en tydelig stemme på mange områder. Derfor må det vi gjør her hjemme henge sammen med det vi gjør i andre land, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

Les mer her fra da rapporten ble lagt fram.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker: 913 95 000 (ikke SMS). 

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 39. Det er det samme som i skjønnlitteratur og ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no