Historisk arkiv

Holmås til Roma for møter med Vatikanet og FAO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås skal ta opp kvinners rettigheter i et møte i Vatikanet 17. juni. Samme dag deltar Holmås på FN-toppmøte om landbruk og ernæring.

Utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås skal ta opp kvinners rettigheter i et møte i Vatikanet 17. juni. Samme dag deltar Holmås på FN-toppmøte om landbruk og ernæring. 

I Vatikanet skal Holmås møte utenriksminister Dominique Mamberti om utenriks- og utviklingspolitiske saker. Norge og Vatikanet har en god dialog om internasjonal nedrustning og arbeidet for utsatte religiøse minoriteter. Holmås vil spesielt ta opp kvinners rettigheter. 

- Millioner av kvinner verden over lider fordi de ikke har tilgang til prevensjon eller trygg abort. Mangel på seksualopplysning og -rettigheter gjør det vanskeligere å bekjempe hiv og aids. Det går utover barn og voksne i fattige land. Med en ny pave håper jeg Vatikanet vil spille en mer progressiv rolle for kvinners rettigheter enn tidligere, sier Holmås. 

På generalkonferansen i FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) skal utviklingsministeren holde tale om bærekraftig og inkluderende økonomisk vekst, og om en bedre fordeling og bedre rammebetingelser for småbrukeres investeringer. 

- Matsikkerhet er én av de viktigste utfordringene i utviklingspolitikken. Regjeringen er spesielt opptatt av sammenhengen mellom matsikkerhet og klima. FAO er også en sentral partner for Norge i arbeidet for å hindre avskoging og ulovlig fiske, sier Holmås. 

Generalkonferansen holdes annethvert år og Norge blir i år representert ved Holmås og landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. Holmås skal også ha separate møter med lederne i de tre Roma-baserte FN-organisasjonene: José Graziano da Silva i FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO), Kanayo Nwanze i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (Ifad) og Ertharin Cousin i Verdens matvareprogram (WFP). 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mob 92284752, astrid.sehl@mfa.no (med på reisen)