Historisk arkiv

Stortingsmelding om rettferdig fordeling lanseres i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Med stortingsmeldingen ”Dele for å skape” som legges frem i dag, setter utviklingsminister Heikki Holmås kursen mot en ny retning i utviklingspolitikken.

I den forbindelse inviteres frivillige organisasjoner og media til et arrangement med utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås på Blå i Oslo. 

- Før bodde verdens fattige i fattige land. Nå har mange av landene opplevd sterk økonomisk vekst, mens fattigdommen består. 70 prosent av verdens 1,2 milliarder ekstremt fattige mennesker bor nå i mellominntektsland. Det er urettferdig når fattige mennesker ikke får ta del i sitt eget lands utvikling. Nordiske land har gjort viktige erfaringer med hvordan man kan dele ressurser for å skape utvikling i samfunn, som kan komme til nytte også i utviklingspolitikken. Med denne meldingen lanserer vi nye politiske virkemidler for å bekjempe fattigdom, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås. 

Utviklingsministerens presentasjon etterfølges av kommentarer fra biskop Solveig Fiske og Benedicte Bull ved Senter for utvikling og miljø/UiO, før det åpnes for spørsmål fra salen. 

Tid: Fredag 5. november 2013 kl. 12.00-14.00. Det blir lett lunsjservering fra kl 11:30.
Sted: Blå, Brennerivn 9C, Oslo

Ordstyrer: Kommunikasjonssjef Astrid Versto
Hashtag: #rettferdig 

Stortingsmeldingen vil bli lagt ut på UDs nettsider fredag 5. april kl 12:00. 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mobil 922 84 752, astrid.sehl@mfa.no

Arrangementet kan følges på nett-tv.