Historisk arkiv

Søknader - Nordsjøtildelingene 2002 på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

- Regjeringen har åpnet for en utlysning av 109 blokker i Nordsjørunden 2002. ( 28.01.03 )

Pressemelding

Nr.: 9/03
Dato: 28.01.2003
Kontaktperson:Lars Nermoen, 22 24 61 07

Søknader – Nordsjøtildelingene 2002 på norsk kontinentalsokkel

- Regjeringen har åpnet for en utlysning av 109 blokker i Nordsjørunden 2002. På denne måten ønsker vi å legge til rette for realiseringen av verdiene i små og mellomstore felt i modne deler av kontinentalsokkelen. Dette er verdier som er viktige for å oppnå regjeringens mål om en langsiktig utviklingsbane for petroleumsvirksomheten på norsk kontinentalsokkel, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Ved utløpet av søknadsfristen for Nordsjøtildelingene 2002 på norsk kontinentalsokkel har Olje- og energidepartementet mottatt søknader fra 9 selskaper. Selskapene har søkt enkeltvis og i grupper.

Selskapene som har søkt om utvinningstillatelser er: Agip, DNO, DONG, EssoMobil, Norsk Hydro, OER Oil, Paladin, RWE-DEA og Statoil.

Departementet tar sikte på å tildele nye utvinningstillatelser i Nordsjøtildelingene 2002 i løpet av våren 2003.

Det vil bli lagt vekt på å sikre en god balanse mellom interessene knyttet til miljø, fiskeri, havbruk og petroleumsvirksomhet innenfor rammen av en bærekraftig utvikling. Det vil bli spesielt viktig å finne løsninger som sikrer sameksistens med fiskerinæringen i de viktige tobis-områdene sør i Nordsjøen.