Historisk arkiv

Livsvernprisen 2005 til Hanne Mathiassen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Hanne Mathiassen får Menneskeverdprisen 2005 for sitt mot, engasjement og bidrag i debatten om menneskeverd for psykisk handikappede, sier statssekretær Berit Øksnes Gjerløw i sin hilsen ved tildelingen i dag. (02.02.2005)

Pressemelding

Nr.: 15/05
Dato: 02.02.2005
Kontaktperson: Signe Bjørvik tlf 22 24 78 09

Livsvernprisen 2005 til Hanne Mathiassen

- Hanne Mathiassen får Menneskeverdprisen 2005 for sitt mot, engasjement og bidrag i debatten om menneskeverd for psykisk handikappede, sier statssekretær Berit Øksnes Gjerløw i sin hilsen ved tildelingen av Livsvernprisen 2005 i dag.

- Hanne Mathiassen har Down Syndrom og uttrykker tanker om livet og menneskeverdet i diktsamlingen "En bok om livet". Sammen med kjente musikere har hun turnert i ti norske byer med sine dikt og gitt utviklingshemmede et ansikt. Årets tildeling går til et menneske som deler noen av sine drømmer gjennom diktene sine. Poesi og kunstneriske uttrykk understreker og løfter frem viktige sider av livet som gir oss mulighet for ny refleksjon. Jeg vil derfor takke Hanne Mathiassen for hva hun har gitt oss og gratulere henne med en vel fortjent pris, sier statssekretær Berit Øksnes Gjerløw.

Livsvernprisen 2005 deles ut i dag kl. 12.30 av Kai Zahl, tidligere leder av Dissimilis under en tilstelning på Norrøna Rainbow Hotell i Oslo.