Historisk arkiv

Forsøk med etablerervirksomhet for innvandrere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 26.09.2005

På bakgrunn av kommunalminister Erna Solbergs eget forslag settes det nå i gang forsøksvirksomhet med entreprenørskap blant innvandrere. Etter en anbudskonkurranse med forhandlinger er Nettverkskreditt BA tildelt kontrakten på 2 millioner kroner. (26.09.2005)

Pressemelding

Nr.: 217/2005
Dato: 26.09.2005

Forsøk med etablerervirksomhet for innvandrere

På bakgrunn av kommunalminister Erna Solbergs eget forslag settes det nå i gang forsøksvirksomhet med entreprenørskap blant innvandrere. Etter en anbudskonkurranse med forhandlinger er Nettverkskreditt BA tildelt kontrakten på 2 millioner kroner.

- Gründervirksomheten blant innvandrere i Norge er et positivt bidrag til verdiskapningen i samfunnet, og vi må legge til rette for å benytte mer av næringspotensialet blant innvandrerbefolkningen, sier kommunalminister Erna Solberg.

Gjennom utprøving skal Nettverkskreditt BA sette i gang forsøk med etablerervirksomhet for innvandrere, for å vinne kunnskap om hvordan en best kan legge til rette for at innvandrere skal kunne etablere sin egen bedrift. Hensikten er også at deltakerne gjennom forsøket i praksis skal klare å etablere egne bedrifter. Hovedmålgruppen er innvandrere fra ikke-vestlige land; menn og kvinner, som har tilstrekkelige allmennkunnskaper i norsk og om det norske samfunnet.

Nettverkskreditt BA setter i gang et bredt forsøk med forskjellige opplæringsopplegg. En del av metodikken er felles for alle, samtidig som ulike modeller blir prøvet ut i Oslo, Bærum, drammensregionen, Vestfold og på Nordmøre. Blant modellene som skal prøves ut er et kurs på kveldstid i en intensiv periode for etablerere med høy kompetanse og en klar forretningsidé, en kombinasjon av kursing, veiledning og utplassering i en relevant praksisbedrift, individuell opplæring, samt mentorvirksomhet og utvikling av nettverkskreditt som metode. Parallelt med utprøvingen vil Nettverkskreditt BA gjøre undersøkelser blant 100 næringsdrivende innvandrere for å kartlegge hvilke erfaringer de gjør i etablererprosessen, herunder eventuelle barrierer de møter og strategiene de bruker for å overvinne dem.

I tillegg til nasjonale erfaringer, vil forsøket gjennom deltakelse i EU-prosjektet ”Making Strength Meet demand” dele erfaringer med seks andre europeiske land som prøver ut tilsvarende prosjekter.

Forsøket starter 1. oktober 2005, og avsluttes ved utgangen av 2006.


Unni Beate Sekkesæter, Nettverkskreditt BA, mottar anbudet av statsråd Erna Solberg. Foto: Eline Bjerke.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.