Historisk arkiv

Dyrevelferd: Må søke ny kunnskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrevelferd: - Det er helt nødvendig å underbygge debatten om dyrevelferd med kunnskap, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim da han mottok Forskningsrådets rapport om forskningsbehov innen dyrevelferd i dag. (27.04.2005)

Dyrevelferd: Må søke ny kunnskap

Dyrevelferd: - Det er helt nødvendig å underbygge debatten om dyrevelferd med kunnskap, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim da han mottok Forskningsrådets rapport om forskningsbehov innen dyrevelferd i dag.

 

Må prioritere
- Denne rapporten er en viktig del av oppfølgingen av med St. meld nr. 12 om Dyrehold og dyrevelferd, som regjeringen la frem i 2002. Vi vil ta tak i utfordringene dere peker på og gjøre de nødvendige prioriteringene blant de mange tiltakene som er foreslått, sa Sponheim.

Dyrevelferd forfisk og pelsdyr
Rapporten Forskningsbehov innen dyrevelferd i Norge - konklusjoner fra en utredning, trekker bla opp prioriteringer innen forskning for akvatisk produksjon (fisk), husdyr i landbruket og familiedyr. Bak rapporten står Universitetet for miljø- og biovitenskap, Norges veterinærhøgskole, Fiskeriforskning, Havforskningsinstituttet, Veterinærinstituttet.

Dyrevelferd, Foto: Øystein Søbye, Samfoto
Dyrevelferd
for fisk vil være et prioritert forskningsområde, når de foreslåtte tiltakene i Rapporten Forskningsbehov innen dyrevelferd i Norge - konklusjoner, skal vurderes.
Foto: Øystein Søbye, Samfoto

 

- Slik jeg ser det vil forskning på dyrevelferd for fisk, pelsdyr og det å finne alternativer til forsøksdyr være prioriterte områder å gå videre på, sa Lars Sponheim på pressekonferansen i dag.