Historisk arkiv

Søknader — 18. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Ved utløpet av søknadsfristen for 18. konsesjonsrunde har Olje- og energidepartementet mottatt søknader fra 18 kvalifiserte selskaper.(15.03.04)

Pressemelding

Nr.: 19/04
Dato: 15.03.2004
Kontaktperson: Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Søknader – 18. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel

- Jeg er meget godt fornøyd med interessen selskapene viser for umodne områder i Norskehavet og Nordsjøen. Selskapene har gjennom sine søknader fulgt opp regjeringens brede utlysning og dermed lagt forholdene til rette for en omfattende utforskning av umodne områder på norsk kontinentalsokkel. I denne runden har vi mottatt søknader fra 18 kvalifiserte selskaper. 10 av disse selskapene deltok ikke i 17. konsesjonsrunde. Dette er en spennende utvikling og understreker regjeringens ønske om et bredt aktørbilde på norsk kontinentalsokkel, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Ved utløpet av søknadsfristen for 18. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel har Olje- og energidepartementet mottatt søknader fra 18 kvalifiserte selskaper. Dette er en vesentlig økning fra de 13 selskapene som søkte i 17. konsesjonsrunde. Selskapene har søkt enkeltvis og i grupper.

Følgende kvalifiserte selskaper har søkt om utvinningstillatelse: Amerada Hess, BG, ChevronTexaco, DNO, DONG, ENI, ExxonMobil, Gas de France, Idemitsu, Marathon, Norsk Hydro, Paladin, Pertra, Revus, RWE-DEA, Shell, Statoil og Total.

Departementet tar sikte på å tildele nye utvinningstillatelser i 18. konsesjonsrunde i løpet av andre kvartal 2004.

Det vil ved tildeling av utvinningstillatelser i 18. konsesjonsrunde bli lagt vekt på å sikre en god balanse mellom interessene knyttet til miljø, fiskeri-, havbruks- og petroleumsvirksomhet.