Historisk arkiv

Statsminister Mahmoud Abbas besøker Norge 27. - 28.august 2003

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

.

Pressemelding

Nr.: 105/2003
Dato: 8. august 2003

Statsminister Mahmoud Abbas
besøker Norge 27. - 28.august 2003

Palestinernes første statsminister, Mahmoud Abbas, har takket ja til statsminister Kjell Magne Bondeviks invitasjon til å besøke Norge. Besøket vil finne sted 27.–28. august i Molde og Oslo. Dette besøket, sammen med statsminister Sharons besøk i juli og et planlagt besøk av statsminister Bondevik til Israel og det palestinske området senere i høst, er ledd i et fortsatt sterkt norsk engasjement i fredsprosessen i Midtøsten.

Norge har ledelsen i den internasjonale giverlandsgruppen for Det palestinske området, og er en stor bilateral giver til området. Norge har i mange år hatt kontakt med partene i konflikten i Midtøsten. Hovedtema for samtalene vil være fredsprosessen i Midtøsten. Fra norsk side vil man sterkt understreke at tempoet må holdes oppe i fredsprosessen og at begge parter må følge opp sine forpliktelser i henhold til det såkalte veikartet.

Statsminister Bondevik har hatt kontakt med statsminister Abbas flere ganger, både før og etter besøket til Norge av Israels statsminster Sharon. Gjennom disse samtalene er det skapt et godt grunnlag for de forestående møtene i Norge.

Statsminister Abbas vil i tillegg til sine samtaler med statsminister Bondevik og utenriksminister Petersen også møte HM Kongen i audiens på Slottet og ha samtaler med utenrikskomiteens formann Thorbjørn Jagland og medlemmer av komiteen samt møte norske frivillige organisasjoner som er engasjert i de palestinske områdene og Midtøsten.