Historisk arkiv

Indonesia og Norge vil samarbeide om å bekjempe ulovlig hogst og ulovlig handel med tropisk tømmer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Intensjonsavtalen mellom Indonesia og Norge tar sikte på å styrke det juridiske rammeverket for hogst av tropisk tømmer gjennom politiske reformer, lover og reguleringer.

Pressemelding

Nr.: 156
Dato: 30.08.2002

Indonesia og Norge vil samarbeide om å bekjempe ulovlig hogst og ulovlig handel med tropisk tømmer

I dag undertegner Indonesia og Norge en intensjonsavtale som skal bidra til å bekjempe ulovlig hogst og ulovlig handel med tropisk tømmer. Avtalen undertegnes av Indonesias miljøvernminister Nabiel Makarim og utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

Ulovlig hogst rammer de fattigste. Håpet er at avtaler som dette kan bidra til å få hogst og handel innenfor legale og bærekraftige rammer slik at vi kan sikre rettigheter, bedre livsvilkår og bekjempe fattigdom blant urbefolkningen som lever i regnskogene. Dette er en forutsetning dersom vi skal klare å bevare det som er igjen av verdens regnskoger, sier utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson

På toppmøtet i Johannesburg jobber vi nå hardt for å få til ambisiøse klimaforpliktelser og konkrete mål for å stoppe tapet av biologisk mangfold. Kampen mot avskoging er en av sakene som må stå øverst på dagsorden når vi skal følge opp disse forpliktelsene, sier miljøvernminister Børge Brende.

Intensjonsavtalen mellom Indonesia og Norge tar sikte på å styrke det juridiske rammeverket for hogst av tropisk tømmer gjennom politiske reformer, lover og reguleringer. Særlig vil det legges vekt på økt bevisstgjøring og bedre forbrukerinformasjon. Samarbeidet tar også sikte på økt satsing på sertifisering og verifisering for å stoppe ulovlig handel med tropisk tømmer og treprodukter.

Kontaktpersoner: Morten Svelle: (+47) 41570254 - Jan Borring: (+47) 95231023