Historisk arkiv

Norsk støtte til Olympic Aid som støtter vaksiner til barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 152/2001
Dato: 20. august 2001

Norsk støtte til Olympic Aid
som støtter vaksiner til barn

- Jeg er glad for at Olympic Aid, med Johann Olav Koss i spissen, nå har bestemt seg for å støtte arbeidet for å vaksinere alle verdens barn. Dette føyer seg flott inn i Norges aktive støtte til det globale vaksineinitiativet som FN leder an i.

Dette sier statsminister Jens Stoltenberg etter at Olympic Aid vil vie mye av sitt arbeid til å støtte vaksineinitiativet. Verdens fremste idrettesutøvere vil arbeide for vaksinesaken i sine hjemland og ved internasjonale stevner som OL i Salt Lake City.

Hvert år blir 30 millioner barn ikke vaksinert. 3 millioner av dem dør av sykdommer som kunne vært forhindret dersom de var vaksinert med de seks grunn-vaksinene - mot polio, difteri, kikhoste, meslinger, stivkrampe og tuberkulose. Det globale initiativet for å vaksinere alle verdens barn (GAVI) er et partnerskap mellom private og offentlige aktører – inkludert UNICEF, Verdens Helseorganisasjon, Verdensbanken, industrilederen Bill Gates og farmasøytisk industri.

- GAVI og Olympic Aid utfyller hverandre, og jeg håper dette samarbeidet vil bidra til at flere barn blir vaksinert. Vaksinearbeid er et viktig bidrag til å bekjempe fattigdom, sier statsministeren.

Olympic Aid vil bruke større sportsarrangement, som de olympiske leker, til å sette fokus på vaksinering av barn i fattige land. Organisasjonen vil mobilisere både internasjonale og nasjonale idrettsstjerner som talspersoner for saken.

Norge er en hovedbidragsyter til GAVI, og regjeringen har besluttet støtte Olympic Aid.


Til red.: For detaljer om hvordan Olympic Aid tenker å arbeide på dette feltet, viser vi til Johan Olav Koss – telefon 92 42 49 50.