Historisk arkiv

Europeisk ministerkonferanse i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Skolens rolle i arbeidet for å fremme interkulturell dialog er hovedtema når europeiske utdanningsministere holder konferanse i Oslo 5. og 6. juni. HKH Kronprins Haakon vil hilse konferansen under åpningen.

Logo: Educonf08Skolens rolle i arbeidet for å fremme interkulturell dialog er hovedtema når europeiske utdanningsministere holder konferanse i Oslo 5. og 6. juni. HKH Kronprins Haakon vil hilse konferansen under åpningen.

 

 

 

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell og den slovenske utdanningsministeren Milan Zver er vertskap for den uformelle ministerkonferansen i Oslo. Konferansen vil bli åpnet i fellesskap av kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell og Slovenias minister for utdanning og sport, Milan Zwer. I tillegg vil den fransk-libanesiske forfatteren Amin Maalouf og EUs utdanningskommisær Jan Figel, delta med innlegg under åpningen.

Leder av Elevorganisasjonen, Vibeke Mohn Herberg, og visepresident Christos Rozakis ved Den europeiske menneskerettsdomstolen er også blant innlederne.

Konferansen har som mål å bygge en plattform for debatt om utdanningens rolle for interkulturell dialog og respekt. Videre skal deltakerne drøfte hvordan utdanningssektoren kan bidra til samfunn med respekt for ulikheter innenfor kultur, språk, religion og etnisk bakgrunn.  

Konferansen åpnes torsdag 5. juni kl. 13:30 i Gamle Logen i Oslo og er delvis åpen for pressen. Den åpne delen omfatter innledningsforedragene.

Les mer om konferansen ved å klikke på denne lenken.