Nyhet, 09.03.2011

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (Opprettet 31.12.2009)

Status: Arkivert

Inviterte Facebook til spleiselag

Fornyingsminister Rigmor Aasrud benyttet sjansen da Datatilsynet onsdag hadde ettårsmarkering for slettmeg.no. –Slike tjenester burde i utgangspunktet være leverandørens ansvar, slo hun fast. I første omgang inviterte hun en av Facebooks Europa-direktører med på spleiselag.

Datatilsynets hjelpetjeneste slettmeg.no, har opplevd stor pågang fra publikum siden lanseringen 8. mars i fjor. Tjenesten har til nå håndtert over fire tusen henvendelser, og pågangen er økende.
-Det er flott å se at dere på kort tid har fått til en tjeneste som i aller høyeste grad fyller et behov, sa Aasrud i sitt innlegg.

Til stede på markeringen var også Facebooks European Director of Public Policy, Richard Alan, som i en pausesamtale sluttet seg helhjertet til Aasruds syn på viktigheten av en slik tjeneste. Han var også enig i at tjenesten er en god avlastning for hans virksomhet og kunne fortelle at Facebook brukte det norske opplegget som eksempel på hvordan det bør gjøres. Statsråden fant det dermed naturlig å invitere Facebook med på et spleiselag sammen med andre leverandører, uten å forvente svar der og da.

Tema