Historisk arkiv

ELMER nominert til EU-pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

De norske retningslinjene for brukervennlighet i elektroniske skjemaer på Internett, ELMER, er finalist i European eGovernment Awards for beste europeiske eforvaltningsløsning.

Logo for finalister til EU-prisen European eGovernment Awards.De norske retningslinjene for brukervennlighet i elektroniske skjemaer på Internett, ELMER (Enklere og mer effektiv rapportering), er finalist i European eGovernment Awards for beste europeiske eforvaltningsløsning.

ELMER-retningslinjene bidrar til at offentlige skjema har lik utforming og funksjonalitet uavhengig av hvilken etat som står bak eller systemet virksomheten bruker. Alle offentlige skjemaer for næringslivet skal følge retningslinjene.  Mer enn 5 000 forskjellige nettskjemaer til stat og kommune følger i dag ELMER, og 90 prosent av innrapporteringene fra næringslivet til det offentlige skjer i dag gjennom Altinns ELMER-skjema.

European eGovernment Awards er en europeisk pris for offentlige elektroniske tjenester, og blir delt ut hvert annet år. 259 tjenester er nominert i fire kategorier. ELMER er en av 22 finalister i sin kategori, valgt ut blant opprinnelig 113 innsendte bidrag. European eGovernment Awards er opprettet av EU-kommisjonen. Vinnerne blir offentliggjort under ministerkonferansen om eforvaltning i Malmø 19. november.

ELMER er utviklet av Nærings- og handelsdepartementet i samarbeid med næringsorganisasjonene og en rekke etater. Brønnøysundregistrene forvalter i dag løsningen.