Historisk arkiv

Pensjonsreformen på tegnspråk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Statens Pensjonskasse har lansert Norges første tegnspråklige presentasjon av en stor offentlig reform - pensjonsreformen. Et av målene er å vise at det ikke er så vanskelig å lage løsninger som alle i samfunnet kan bruke – uten unødvendige hindringer.

Gå til Pensjonsreformen på tegnspråk.

Pensjonsreformen får store konsekvenser for nesten alle nordmenn. Statens Pensjonskasse har ansvar for å informere nesten én million medlemmer om hvilke konsekvenser pensjonsreformen kan få for dem, slik at de blir i stand til å ta velbegrunnede valg.

Én løsning for alle
Kjernen i universell utforming er å lage brukeropplevelser som er gode for alle – uten unødvendige hindringer som stenger noen ute.  

- Ved å definere døve som hovedmålgruppe for presentasjonen om pensjonsreformen, ble vi tvunget til å informere enklere og å fremheve det viktigste – i større grad enn vi tradisjonelt har vært nødt til. Dermed endte vi opp med å lage en god løsning ikke bare for døve, men for alle våre medlemmer, sier Onar Aanestad, kommunikasjonssjef i Statens Pensjonskasse.

Løsningen ble derfor en presentasjon på spk.no med både tegnspråk, lyd og lettlest tekst – en løsning som alle kan bruke.

Les hele saken om Pensjonsreformen på tegnspråk på nettsidene til Statens Pensjonskasse.