Historisk arkiv

Marianne Andreassen fortsetter som direktør for Senter for statlig økonomistyring (SSØ)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Marianne Andreassen er i statsråd i dag utnevnt til direktør for Senter for statlig økonomistyring (SSØ) for 6 nye år.

Marianne AndreassenMarianne Andreassen er i statsråd i dag utnevnt til direktør for Senter for statlig økonomistyring (SSØ) for 6 nye år.

Andreassen er 48 år og utdannet cand. oecon fra universitetet i Oslo.

Direktørstillingen i SSØ er åremål med 6 år av gangen.

Andreassen kom til SSØ fra stillingen som konserndirektør i SpareBank 1 Gruppen i 2003.

Senter for statlig økonomistyring (SSØ) har som oppgave å styrke den statlige økonomistyringen og forbedre ressursutnyttingen på området.

SSØ ble etablert 1. januar 2004, som en av syv etater under Finansdepartementet. Etableringen skjedde hovedsaklig gjennom samordning av ressurser innenfor finansavdelingen i Finansdepartementet, i økonomitjenesteseksjonen i Skattedirektoratet og ved 18 skattekontor.

SSØ har i dag om lag 355 tilsatte fordelt på seks regionkontor og en sentralenhet i Oslo. Regionkontorene ligger i Hamar, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Tromsø. I tillegg er det en avdeling i Vadsø som ligger under regionkontoret i Tromsø.

SSØ er statens ekspertorgan innenfor statlig styring og utfører forvaltingsoppgaver for alle statlige virksomheter. I tillegg leverer SSØ økonomitjenester til om lag 70 prosent av de statlige virksomhetene.

Les mer om SSØ