Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til valg av ny IMF-sjef

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

– Jeg vil gratulere Christine Lagarde med jobben som ny administrerende direktør. Jeg er overbevist om at hun vil bli en meget god IMF-leder, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

– Jeg vil gratulere Christine Lagarde med jobben som ny administrerende direktør i IMF. Jeg har møtt henne ved flere anledninger. Hun er kunnskapsrik, samarbeidsorientert og har bred erfaring, både fra politikk og lederverv i næringslivet. Lagarde er en visjonær og dyktig leder med gode kommunikasjonsevner. Jeg er overbevist om at hun vil bli en meget god IMF-leder, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

– Lagarde fikk bred støtte i IMFs styre. Det er viktig for legitimiteten og effektiviteten til IMF, og for å sikre institusjonens evne til å bidra til å løse de krevende oppgavene vi nå står overfor i verdensøkonomien. Lagardes kvalifikasjoner vil på en bra måte kunne utfylle kvalifikasjonene til andre i IMFs lederteam og stab. Jeg synes også det er positivt at vi nå for første gang får en kvinne som øverste leder av IMF, sier Johnsen.

– Jeg vil også gjerne gratulerer IMF-styret med en utvelgelsesprosess som etter mitt syn har vært åpen, transparent og basert på kvalifikasjoner. I lys av de krevende oppgavene IMF nå står oppe i, var det viktig at valgprosessen ikke trakk ut for lenge, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.