Historisk arkiv

Ungdomsledighet på dagsorden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Ungdomsledigheten i Europa stod sentralt da finansminister Sigbjørn Johnsen møtte Frankrikes finansminister Pierre Moscovici i Paris torsdag 31. januar.

- Den franske regjeringen har lansert en rekke tiltak for å øke sysselsettingen blant ungdom. Det er betryggende at de legger stor vekt på kampen mot ungdomsledighet. Jeg merker meg blant annet at de har lansert en generasjonskontrakt for å få ungdom under 25 år inn på arbeidsmarkedet, ved at de blir fulgt opp av erfarne arbeidstakere over 55 år, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. 

Ungdom under 25 år er også i Frankrike spesielt rammet av arbeidsledighet i kjølvannet av finanskrisen. Ungdomsledigheten har økt fra 17,2 prosent i 2008 til 23 prosent  i 2012. 

Ledighet var også et tema under finansminister Sigbjørn Johnsens møte med OECDs generalsekretær Gurria fredag 1.februar. Norge har formannskapet under OECDs ministerrådsmøte i mai. Under overskriften " It`s all about people" vil møtet blant annet handle om  økonomisk vekst, sysselsetting og utfordringene som sosial og økonomisk ulikhet representerer. 

Finansminister Sigbjørn Johnsen og Frankrikes finansminister Pierre Moscovici.
Foto: © Ph. Ricard, Bercy