Historisk arkiv

Avtale om nasjonal uavhengig tvisteløsningsnemnd for helse- og omsorgssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsministeren og styreleder i KS har i dag undertegnet en avtale som oppretter en nasjonal uavhengig tvisteløsningsnemnd for helse- og omsorgssektoren.

– Jeg er veldig glad for at KS og Helse- og omsorgsdepartementet i dag er blitt enige om å opprette en nasjonal tvisteløsningsnemnd. Dette vil bidra til likeverdighet mellom partene i lokale samarbeidsavtaler, og sikre en mest mulig forutsigbar praksis, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Bedre samarbeid mellom kommune og sykehusene er en helt sentral del av samhandlingsreformen, som skal sørge for mer helhetlige og koordinerte tjenester til pasienter og brukere. For å sikre dette skal kommunene og sykehusene inngå lokale samarbeidsavtaler. Så å si alle kommuner og helseforetak har nå fremforhandlet slike avtaler. Jeg er imponert over det store engasjementet og viljen partene har vist for å få avtalene raskt på plass, sier helse- og omsorgsministeren.

Signering av avtale om en uavhengig tvisteløsningsnemd for helse- og omsorgssektoren.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og KS-leder Halvdan Skar signerte i dag en avtale om en uavhengig tvisteløsningsnemd for helse- og omsorgssektoren. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Tvisteløsningsnemnda skal stå til partenes disposisjon ved eventuell uenighet om de lokale samarbeidsavtalene. Det er opp til partene selv om man ønsker å legge frem uenigheter for nemnda, og uttalelsene fra nemnda er rådgivende.

Helse- og omsorgsdepartementet vil dekke utgiftene til opprettelse og drift av den nasjonale tvisteløsningsnemnda, og Helsedirektoratet skal fungere som sekretariat.

Det tas sikte på at nemnda etableres i løpet av februar/mars, og nærmere informasjon om leder/nestleder og medlemmer av nemnda vil bli lagt ut på våre nettsider i nærmeste fremtid.

Les "Avtale om nasjonal tvisteløsningsnemnd for helse- og omsorgssektoren" mellom Helse- og omsorgsdepartementet og KS (pdf)

Les "Vedlegg til avtale om nasjonal tvisteløsningsnemnd for helse- og omsorgsektoren - saksbehandlingsregler for nasjonalt tvisteløsningsnemnd i helse- og omsorgssektoren" (pdf)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter