Historisk arkiv

Omsorgstjenesten får kunnskap, statistikk og erfaring samlet på egen nettside

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

I dag lanseres temasiden ”Helse og omsorg” på Helsedirektoratets nettsted. - Nettsidene skal være et nyttig verktøy for ansatte i det daglige arbeidet og gi brukere og pårørende økt kunnskap om sine rettigheter og kommunenes tjenestetilbud, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

I dag lanseres temasiden ”Helse og omsorg” på Helsedirektoratets nettsted. 
- Nettsiden skal være et nyttig verktøy for ansatte i det daglige arbeidet og gi brukere og pårørende økt kunnskap om sine rettigheter og kommunenes tjenestetilbud, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.


- Ved å samle informasjon, kunnskap og erfaringer på en egen temaside, bare et klikk unna - skal kommunene få bedre mulighet til å utveksle erfaringer og lære av hverandre på tvers av kommunegrenser og tjenestesteder, sier helse- og omsorgsministeren.

Temasiden ”Helse og omsorg” skal synliggjøre de gode eksemplene og formidle forsknings- og utviklingstiltak i tjenestene. På denne måten kan en bidra til å sikre god kvalitet for den enkelte bruker.

- Økt kunnskap og kompetanse blant ansatte vil bidra til å øke standarden på omsorgstjenestene og sikre økt kvalitet ved tildeling og utforming av tjenestene sier Bjarne Håkon Hanssen, som tror en felles temaside vil bli et viktig verktøy for alle de tusener av ansatte som hver dag gjør en uvurderlig jobb i omsorgstjenesten.

”Helse og Omsorg” skal videreutvikles i samråd med brukerne av nettsidene og det skal etableres et eget brukerforum for utvikling og evaluering.

Nettstiden er en del av Omsorgsplan 2015 og utviklet av Helsedirektoratet, som og vil ha ansvar for drift og oppdatering. Besøk sidene her www.shdir.no/helseogomsorg

 
Statsekretær Rigmor Aasrud fra Helse- og omsorgsdepartementet og Michael Christian Kaurin fra Helsedirektoratet lanserte i dag den nye temasiden "Helse og omsorg" på Helsedirektoratets nettsted.