Historisk arkiv

Styrker samhandlingsreformen med flere fastleger og elektronisk samhandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen foreslår å øke bevilgningene til å gjennomføre samhandlingsreformen med 140 millioner kroner, til totalt 900 millioner kroner. Midlene skal brukes til en styrket fastlegeordning og bedre elektronisk samhandling.

- Med samhandlingsreformen skal vi forebygge mer og behandle tidligere, for å bremse eller hindre at sykdom utvikler seg. Fastlegene har en nøkkelrolle i dette arbeidet. Regjeringen vil styrke fastlegeordningen med ytterligere 50 millioner kroner. Fra neste år vil det være 100 millioner kroner til å opprette flere legeårsverk i kommunene. Pengene skal også brukes til å finansiere nye oppgaver og økt aktivitet som følge av at ny fastlegeforskrift stiller økte kvalitetskrav, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Den nye fastlegeforskriften trer i kraft1. januar 2013. Forskriften er et viktig verktøy for å utvikle allmennlegetjenesten.

Bedre elektronisk samhandling

Regjeringen er opptatt av å legge til rette for bedre elektronisk samhandling, og foreslår 90 millioner kroner til å styrke dette formålet. Av disse vil 30 millioner kroner gå til å øke bruken av elektroniske meldinger.

- Målet er at alle kommuner, helseforetak og fastleger skal kunne kommunisere elektronisk. Å utnytte informasjons- og kommunikasjonsteknologi er viktig for å yte gode og effektive tjenester i hele pasientforløpet, sier helse- og omsorgsminister Støre.

Det foreslås også 30 millioner kroner til ny elektronisk plattform i Helsedirektoratet og Helfo. I tillegg foreslås 15 millioner kroner til å videreutvikle den nasjonale helseportalen, helsenorge.no, og 15 millioner kroner for å styrke standardiseringsarbeidet, forenkle skjemahåndtering og sette i verk sertifiseringsordninger.

Les mer om statsbudsjettet 2013

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter