Historisk arkiv

Spørsmål nr. 1799 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Gunnar Gundersen om investeringsplaner ved Hernes Institutt.

Jeg viser til brev fra Stortingets president av 23. august 2011 vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Gunnar Gundersen:

”Det vises til dok 15:1745 og 15:1673. Investeringsplanene ved Hernes Institutt står fortsatt på stedet hvil grunnet mangel på kontraktstilbud fra Helse Sør-øst som kan forsvare så langsiktige og store investeringer som kreves. Det er nå blitt kjent at statsråden grep inn og unntok Borgestadklinikken fra anbud. Vil statsråden da også sikre at Hernes Institutt tilbys en rammeavtale som vil gjøre det mulig å foreta de investeringer som Helse Sør-øst krever?”

Svar:
Jeg vil innledningsvis vise til mitt svar på nevnte dok 15:1673, hvor jeg blant annet gjorde det klart at det er Helse Sør-Øst RHF som må gjennomføre og stå ansvarlig for de konkrete vurderingene som blir gjort rundt fastsettelse av avtalelengde. Jeg redegjorde her også for enkelte anskaffelsesrettslige forhold.

Hernes Institutt har ganske nylig inngått en fireårig avtale med Helse Sør-Øst RHF, og det er naturlig at Helse Sør-Øst RHF vurderer eventuelt videre samarbeid og avtale i god tid før eksisterende avtale utløper. 

Med vennlig hilsen
Anne-Grete Strøm-Erichsen