Historisk arkiv

Foreldreengasjement er viktig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

– Foreldrene må gjøre sin stemme hørt og være med i utformingen av framtidens barnehage, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun åpnet den aller første foreldrekonferansen i regi av Foreldreutvalget for barnehager.

–Foreldrene må gjøre sin stemme hørt og være med i utformingen av framtidens barnehage, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun åpnet den aller første foreldrekonferansen i regi av Foreldreutvalget for barnehager (FUB), på Gardermoen i morges.

 
 

Det ble en frisk start på dagen for kunnskapsministeren og deltakerne på konferansen da 300 femåringer fra Stovner bydel hilste velkommen med korsang i dag tidlig. Før de gikk av scenen overrakte de statsråden et hundretalls tegninger som et innspill fra dem til det videre arbeidet med ny stortingsmelding om kvalitet i barnehagen.

-Barnehagene har et viktig samfunnsmandat. Vi skal lære barn å utvikle vennskap og fungere godt sammen med andre. Vi skal sørge for at de har et grunnlag med seg for å lykkes godt i egne liv og for å delta og i fellesskapet, sa kunnskapsministeren til foreldrene på konferansen.

-Som foreldre er vi veldig forskjellige, men alle kan være en ressurs for sine barn. Vi vet at foreldrenes engasjement utgjør en viktig forskjell for barna. Det er viktig at vi får til en god dialog mellom hjem og barnehage, sa statsråden til konferansedeltakerene.   

Leder av Foreldreutvalget for barnehager Lena Jensen, overrakte statsråden et nyutviklet ressursheftet for samarbeid mellom foreldre og barnehagen. Heftet er det første i sitt slag, og er  utviklet i samarbeid mellom KD, FUB og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring.

Lenke til FUB/Foreldrekonferansen.