Nyhet, 19.10.2012

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Status: Arkivert

Åslaug Haga ny direktør i Global Crop Diversity Trust

Svalbard Globale frøhvelv-logo 

Åslaug Haga ny direktør i Global Crop Diversity Trust

Åslaug Haga
Åslaug Haga (Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix)

Åslaug Haga etterfølger Cary Fowler som har vært en profilert direktør for Global Crop Diversity Trust, og  som er en viktig samarbeidspartner for Landbruks- og matdepartementet i driften av Svalbard Globale frøhvelv.

- Jeg ønsker å gratulere Åslaug Haga med denne viktige stillingen og ser fram til et godt samarbeid, sier landbruks- og matminister  sier Trygve Slagsvold Vedum.

Bistår utviklingsland
Global Crop Diversity Trust (GCDT ) har blant annet bidratt til den høye internasjonale profileringen av frøhvelvet. I tillegg til å gi årlige bidrag til driften av Svalbard globale frøhvelv bistår Trusten utviklingsland og internasjonale institusjoner med å oppformere og sikre samlingene sine ved å bidra med forsendelse av frøduplikater til Svalbard. Global Crop Diversity Trust inngår også i det globale nettverket for gjennomføring av Den internasjonale traktaten for plantegenetiske ressurser for mat og landbruk.

Den internasjonale plantetraktaten
Åslaug Haga ble i 2010 oppnevnt i Trustens styre av organet for den internasjonale plantetrakaten og er blitt godt kjent med arbeidet der. The Global Crop Diversity Trust, er en frittstående, internasjonal stiftelse for bevaring av genetisk mangfold innen landbruket. Trusten drives av bidrag fra organisasjoner og en rekke regjeringer, deriblant den norske. Blant annet har trusten mottatt støtte av Bill og Melinda Gates Foundation.

Svalbard Globale frøhvelv
Svalbard Globale frøhvelv (Foto: Simon Jeppson)
Frøbokser i reoler inne i Svalbard Globale frøhvelv
Frøbokser i reoler inne i Svalbard Globale frøhvelv (Foto: Mari Tefre/Svalbard Globale frøhvelv)