Historisk arkiv

Oppskrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Oppskrifter

Poteten er allsidig og kan brukes som hovedingrediens eller tilbehør i svært mange matretter.

Landbruks- og matdepartementet inviterer matinteresserte fra alle landsdeler til å sende inn oppskrifter på lokale eller regionale spesialiteter med poteter i hovedrollen. Potetrelatert stoff av interesse for allmennheten kan sendes til stine.sem@lmd.dep.no  

Den allsidige poteten

I Norge er poteten tradisjonelt en basismatvare ved siden av kjøtt eller fisk. Poteten spises ikke rå, men når den varmes opp blir en del av stivelsen brutt ned til sukker, og den får da sin rette gode smak. Potet er en råvare som egner seg godt i et mangfold av retter, og kan kokes, stekes, males, raspes, stekes eller bakes i ovn. Poteten er svært stivelsesrik, og brukes til produksjon av potetmel. Den egner seg også godt som jevning og smakstilsetting i supper. Poteten er også nødvendig for fremstilling av norsk akevitt. Potetens næringsinnhold gjør den også godt egnet som dyrefor. 

Potetoppskrifter

Landbruks- og matdepartementet presenterer her noen oppskrifter med poteten i hovedrollen. Oppskriftene skal stimulere til bruk av poteter i en ny sammenheng eller med nytt følge. Vi oppfordrer også så mange som mulig til å prøve nye sorter poteter.  

Oppskrifter finner du her: