Historisk arkiv

Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) 100-år

Tale: Gratulerer med 100-års jubileet!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Av: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) 100-år

Kjære KLF, gratulerer med 100-årsjubileet!

Sola skinner og grillsesongen er i full gang. Da er det hyggelig for meg å kunne står her midt i Oslo-gryta og gratulere alle de 157 medlemsbedriftene og produsentene bak KLF med dagen! Dere er viktige bidragsytere til en produksjon som blir stadig viktigere i en verden som trenger mer mat! Det er bra med flere markedsaktører innen omsetning og foredling av kjøtt for å oppnå konkurranse i matkjeden. Derfor kan vi også glede oss over at konkurrenten Nortura i dag melder om opptur.

KLF er også en konstruktive bidragsytere til den norske landbruksdebatten, selv om det ikke er en hemmelighet at vi ikke alltid er enige. Illustrert senest i KLFs direktørs innlegg i dagens Nationen. Jeg synest kanskje han tar litt hardt i når han beskylder oss for å bruke hagle i landbrukspolitikken. Men det er bra med en åpen debatt, vi tåler godt innsyn i både hvordan pølsene og politikken blir laget i Norge!

Men vi er i alle fall enige om at vi ønsker mest mulig av det flotte norske kjøttet, produsert i norske bygder, på grillen og bordet i sommer. Vi ser her i dag litt av det fantastiske utbudet vi har av norske kjøttprodukt. Og jeg skal få æren av å dele ut en matspesialitet fra mitt eget område: Trøndersodden. Så da er det bare å stille seg i kø, så skal jeg øse opp av trønderske herligheter. Gratulerer med dagen og god appetitt!