Historisk arkiv

Solheim godkjenner vindkraftplan i Sør-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har i dag godkjent fylkesdelplan for vindkraft i Sør-Trøndelag. Planen avgrenser framtidig vindkraftutbygging i regionen til to områder på Fosen og i Snillfjord, og vil kunne gi et viktig bidrag til å nå Regjeringens mål om økt fornybar energiproduksjon samtidig som viktige miljøhensyn ivaretas.

- Gjennom godkjenning av denne planen har vi fått et godt grunnlag for regional styring og en miljøvennlig vindkraftutbygging i en region av landet med stort potensial for landbasert vindkraft, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Miljøverndepartementet mener at fylkesdelplanen på viktige områder følger opp nasjonale retningslinjer for planlegging og lokalisering av vindkraftanlegg. Planen viser potensial for en betydelig vindkraftutbygging på henholdsvis Fosen og i Snillfjord, mens det for resten av fylket anbefales å avvente videre planlegging av vindkraft. Samtidig tar planen også hensyn til manglende kapasitet i kraftoverføringsnettet i regionen.   

- Miljøverndepartementet støtter planens grep om å konsentrere fremtidig vindkraftutbygging i fylket til noen få avgrensede områder, sier Solheim.

Les brevet fra Miljøverndepartementet