Historisk arkiv

NHD ut i landet: Giske ber næringslivet invitere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske frir igjen til virksomheter over hele landet, og ber om en invitasjon. – I fjor tømte vi departementet for folk og sendte de ansatte ut på bedriftsbesøk. Dette var så vellykket, at vi ønsker å gjenta det i år også, sier statsråden.

Så godt som alle departementets 200 ansatte forlot kontorene i regjeringskvartalet på en gitt dag i fjor høst. Anledningen var ”NHD ut i landet” som er en del av regjeringens Samarbeid-for-arbeid-prosjekt. I år er den fastsatte datoen 11. oktober.

- Departementets medarbeidere besøkte hele 59 bedrifter. Det var alt fra høyteknologibedrifter i Vestfold, til en gruvebedrift i Finnmark, reiselivsvirksomhet i Hordaland, til industribedrifter i Oppland og en saftfabrikk i Sogn og Fjordane. Medarbeiderne våre var ute på oppdrettsanlegg og serverte hamburgere. Selv var jeg både i Troms og besøkte Marine biochemicals as og i Finnmark hos IKT-bedriften Eltele as, sier Giske.

Han tok initiativ til prosjektet med et ønske om å styrke kontakten mellom departementet, bedriftene og befolkningen for øvrig. Derfor oppfordrer Giske bedriftene selv om å henvende seg til departementet med en invitasjon.

- Vi har en løpende og god dialog med norsk næringsliv, men denne kan alltid bli bedre. Det er en rekke bedrifter som har mye å fortelle oss, og nå har de altså sjansen. Da kan de få presentere bedriften sin og gi oss nyttige innspill til arbeidet vårt og til regjeringens næringslivspolitikk. Samtidig kan de også få et innblikk i hvordan departementet jobber, sier statsråden.

Han håper nå at bedrifter land og strand rundt inviterer departementets medarbeidere på en visitt.

Hva:
Nærings- og handelsdepartementet avvikler prosjekt ”NHD ut i landet” for andre året på rad. Statsråd Trond Giske oppfordrer derfor landets bedrifter til å invitere departementets medarbeidere på besøk. Gruppen vil bestå av mellom tre til fire personer.

Hvor:
Bedriftens besøksadresse.

Når:
11. oktober. Denne datoen er ikke fleksibel.

Hvordan:
Invitasjon sendes til postmottak@nhd.dep.no innen 8. august. Så vil invitasjonene bli vurdert ut ifra geografisk spredning og type bedrift, siden det er ønskelig med et bredt spekter. Det må påventes noe behandlingstid.

Kontakt for pressen:
Anne Cecilie Lund, kommunikasjonsrådgiver NHD, 996 21 213, acl@nhd.dep.no.

Kontakt for bedriftene:
Tor Arne Berge, seniorrådgiver NHD, 22 24 66 31, tab@nhd.dep.no.
Celia Helen Torheim, førstekonsulent, NHD, 22 24 66 86, cht@nhd.dep.no.