Historisk arkiv

21. konsesjonsrunde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Alle rettighetshavere og prekvalifiserte selskaper på norsk sokkel er invitert til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 21. konsesjonsrunde. Det vil være mulighet for alle samfunnsinteresser å komme med innspill til departementet om de områder som nominasjonen omfatter.

Alle rettighetshavere og prekvalifiserte selskaper på norsk sokkel er invitert til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 21. konsesjonsrunde. Nominasjonene vil være en viktig del av beslutningsgrunnlaget når departementet skal vurdere utlysning av arealer i 21. konsesjonsrunde.

Nominasjonene kan omfatte områder i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet som er åpnet for petroleumsvirksomhet på norsk kontinentalsokkel. Invitasjonen til å nominere blokker gjelder ikke:
• områder som er konsesjonsbelagt
• områder som er inkludert i ”de forhåndsdefinerte områdene”
• ”områder der det ikke skal igangsettes petroleumsvirksomhet/ny petroleumsvirksomhet” jf. St.meld. nr. 8 (2005-2006) Helhetlig forvaltning av det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten; polarfronten, iskanten, Bjørnøya, de kystnære områdene i Troms og Finnmark, Eggakanten, Nordland VI og VII og Troms II
• ”områder der det ikke skal utlyses konsesjoner før oppdatering senest i 2014”, jf. St.meld. nr. 37 (2008-2009) Helhetlig forvaltning av det marine miljø i Norskehavet (forvaltningsplan); Mørebankene, Iverryggen og Froan/Sularevet

Det vil være mulighet for alle samfunnsinteresser å komme med innspill til departementet om de områder som nominasjonen omfatter.

Frist for nominasjonen er satt til 13. januar 2010 kl. 12.00.

Om prosessen
Departementet vil utarbeide et forslag om blokker til utlysning i 21. konsesjonsrunde. I den forbindelse har departementet invitert selskapene på norsk sokkel til å komme med innspill til arealer de synes er interessante. Innspillene fra selskapene vil være med som en del av beslutningsgrunnlaget når departementet utarbeidelser forslaget om blokker til utlysning.

Samtidig som nominasjonsprosessen foregår, er det mulig for alle samfunnsinteresser å komme med innspill. Departementet vil utarbeide et forslag om blokker til utlysning etter at fristen for nominasjoner er utløpt. For å sikre at innspillene fra alle samfunnsinteresser kan tas i betraktning, må innspillene være departementet i hende ved utløp av nominasjonsfristen.

Innspillene vil gjøres tilgjengelige på www.oed.dep.no

Når Departementets forslag om blokker til utlysning foreligger, vil forslaget være gjenstand for en bred offentlig høring.

Les mer om betingelsene for unntak:
Forvaltningsplanen for Lofoten/Barentshavet (St.meld. nr. 8 (2005-2006) Helhetlig forvaltning av det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten)
 
Forvaltningsplanen for Norskehavet (St.meld. nr. 37 (2008-2009) Helhetlig forvaltning av det marine miljø i Norskehavet)

Innspill kan leveres per post eller e-post til:
postmottak@oed.dep.no merket '21. konsesjonsrunde'

Olje- og energidepartementet
Postboks 8148 Dep, 0033 Oslo

Pressemelding: Starter 21. konsesjonsrunde

Vedlegg: Brev til rettighetshavere og prekvalifiserte selskaper i pdf.