Historisk arkiv

Regionale flyruter: Røros-Oslo lyses ut på nytt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Røros som reiselivsnasjon er spesielt avhengig av et godt flytilbud. Når dette anbudet avlyses er det for å sikre et tilbud minst på dagens nivå. Ved å lyse ut Røros-Oslo på nytt, sikrer vi en setekapasitet på minimum 30 seter, sier samferdselsministeren.

- Røros som reiselivsnasjon er spesielt avhengig av et godt flytilbud. Når dette anbudet avlyses er det for å sikre et tilbud minst på dagens nivå. Ved å lyse ut Røros-Oslo på nytt, sikrer vi en setekapasitet på minimum 30 seter, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Anbudet på ruten Røros-Oslo avlyses og vil etter planen lyses ut på nytt så raskt som mulig. Samferdselsdepartementet har revurdert transportstandarden på denne ruten og vil i nytt anbud ta inn krav om setekapasitet på 30 flyseter. Samferdselsdepartementet tar sikte på å få på plass en midlertidig avtale om drift av Røros-ruten fra 1. april 2012 og frem til nytt anbud gjennomføres.

North Flying AS overtar ruten Fagernes-Oslo som UAB DOT LT driver i dag. Det vil fortsatt være to daglige avganger, tur-retur mellom Fagernes-Oslo. Ruten får en kontraktslengde på fire år.

Samferdselsdepartementet har på landsbasis tildelt kontrakter på 18 regionale flyruter for perioden 1. april 2012 til 31. mars 2016 og 2017. Tildelingen har en årlig kostnad på 380 millioner kroner.

North Flying AS:
Kontraktperiode: 1. april 2012 – 31. mars 2016
Ruteområde 18 Fagernes–Oslo

For flere opplysninger, se: