Historisk arkiv

Arbeidsledighet etter finanskrisen på agendaen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg er vert for en internasjonal konferanse om finanskrisen i Oslo 13. september. - Det som startet som en krise i finansmarkedene har blitt en krise i arbeidsmarkedet med høy arbeidsledighet som biter seg fast, sier Stoltenberg.

- Problemene mange land fortsatt strir med, illustrerer at det er for tidlig å si at utfordringene knyttet til den internasjonale finanskrisen er over. Særlig er den høye arbeidsledigheten blant unge alvorlig. I enkelte land er utsiktene så svake at det snakkes om en tapt generasjon, der en alt for stor andel unge aldri får fotfeste i arbeidsmarkedet. Dette bidrar til frustrasjon, mismot og sosial uro, sier statsministeren.

Flere statsledere kommer til Oslo for å delta, deriblant Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, Hellas statsminister George Papandreou og Spanias statsminister José Luis Rodríguez Zapatero.

Konferansen er et felles arrangement mellom Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) og Det internasjonale valutafondet (IMF). Det er første gang disse to organisasjonene går sammen om en slik konferanse.

- Det har stor betydning at disse to organisasjonene går sammen om å drøfte tiltak som bør settes inn for å demme opp for den økende ledigheten og samtidig fremme økonomisk vekst og utvikling, sier statsministeren. På konferansen deltar også politiske beslutningstakere, representanter for arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner og ledende akademikere.