Historisk arkiv

Toppmøtet om utdanning på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge arrangerer det internasjonale toppmøtet om utdanning for alle i Oslo. Du kan se pressekonferansen med dronning Rania av Jordan og Jens Stoltenberg, og paneldebatten med Erik Solheim og Hilde Frafjord Johnson på nett-tv.

Norge arrangerer det internasjonale toppmøtet om utdanning for alle i Oslo. Du kan blant annet se pressekonferansen med dronning Rania av Jordan og Jens Stoltenberg, og paneldebatten med Erik Solheim og Hilde Frafjord Johnson på nett-tv fra tirsdag 16. desember.

HM dronning Rania av Jordan deltok på åpningsseremonien på toppmøtet for utdanning i Oslo.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell er vertskap for det internasjonale toppmøtet om utdanning for alle i Oslo 16. – 17. desember. Møtet samler utdanningsministere fra fattige land og utviklingsministere fra rike land som sammen skal se på løsninger for å nå FNs tusenårsmål om utdanning for alle barn.

I forbindelse med åpningsseremonien blir det en pressekonferanse med HM dronning Rania av Jordan, statsminister Jens Stoltenberg, Senegals president Abdoulaye Wade og Unesco-sjef Koïchiro Matsuura.

Se pressekonferansen på nett-tv med dronning Rania og Stoltenberg her.

Det blir også en paneldebatt om hvordan utdanning kan føre til forandring, spesielt i fattige land. Her vil blant annet Solheim delta, sammen med Unicefs nestleder Hilde Frafjord Johnson, Unescos nestleder Nicholas Burnett, Sør-Afrikas utdanningsminister Naledi Pandor og den bestselgende forfatteren Greg Mortenson.

Se paneldebatten på nett-tv med Solheim og Frafjord Johnson her.

Les også:

For mer informasjon om programmet, se konferansens hjemmesider, www.efaoslo2008.com.

 

Pressekontakter:
Informasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad (UD), mobil 917 17 459.
Kommunikasjonsrådgiver Anne Sofie Holter (KD), mobil 984 96 058.